Sanat Epoksi

11 Mar 20201 dk.

Epoksi Zemin Kaplama Nasıl Uygulanıyor?

En son güncellendiği tarih: 27 Mar 2020

NASIL UYGULANIYOR?

Epoksi istiyorsanız, öncelikle hangi amaçla istediğinize karar vermelisiniz. Kaplamanın üzerinde kullanılacak ağırlıklar ve alan belli olduktan sonra uzman bir firmayla konuşarak uygun sistemin seçimi yapılmalısınız. Örneğin çok ağır yük trafiği olan bir zemine ince epoksi kaplama yapılmamalı.

Seçim yapıldıktan sonra sıra zemin hazırlığına geliyor. Özel makinelerle yüzeydeki tabaka kaldırılıyor. Zeminin tozu endüstriyel süpürgelerle alınıp ardından astar uygulamasına geçiliyor. İşlem, seçilen kaplamaya göre kumlu veya kumsuz olarak devam ettiriliyor. Ardından ara kat uygulanıyor. Epoksi Zemin hazırlıkları yaklaşık üç-dört gün alıyor. Kat uygulamaları arasında ise en az 12 saat beklemek gerek.

Kaplama malzemesinin yaklaşık 20 dakikalık bir donma süresi var. Eğer 20 dakika içerisinde malzemeyi doğru uygulayamaz veya gecikirseniz donmaya başlayıp kalitesini kaybediyor. Bütün işlemler bittikten sonra kullanım için biraz daha sabretmeniz lazım. Çünkü ilk 24 saatten sonra zemin üzerinde sadece yürüyebilirsiniz. Zemine koyacağınız mobilyalar için de bir hafta beklemelisiniz.

    70
    0