top of page

Ofis Epoksi Kaplama

Güncelleme tarihi: 28 Mar 2020



Ofislerin en yakın dostu epoksi zemin kaplama

Ofislerin estetik ve bakımı kolay döşeme uygulamalarına ihtiyacı vardır.Ofis zemininin ilk günkü canlılığında ve dayanıklılığında olması gerekir. Ofis benzeri çalışma alanlarında en çok kullanılan zemin kaplama uygulamalarının başında epoksi zemin kaplama işlemleri gelmektedir. Epoksi zemin kaplama tam olarak ofislerin estetik ve düzen ihtiyacı için üretilmiş özel bir kaplama malzemesidir. Kimyasal yapısı sayesinde antibakteriel ve tüm fiziksel, kimyasal etkilere karşı dayanıklıdır. Epoksi zemin kaplama sadece ofislerde değil birçok endüstriyel alanda kullanılmaktadır.

Yeni bir ofis açan iş sahipleri her şeyin yeni kalması niyetinde ve çabası içindedir.Dolayısıyla çalışanlarından da aynı özveriyi beklerler.Bu niyet her zaman yerinde kalsa da insanlık hali tersi durumlar da gerçekleşebiliyor.

Örneğin bir halıya bir içicek veya yemek döküldüğü zaman çok iyi bir şekilde temizlenmelidir; aksi halde kötü bir görünüme hatta o ortamda çalışmayı olumsuz etkileyebilicek bir kokuya yol açabilir.

Temizlik de ucu açık bir konu olduğu gibi  bir halının 0 haline gelmesi, halı yıkama firmasını arattırıcak seviyeye,sizi  maddi bir durumla karşılaşma olasılığına itebilir.

Ofis Epoksi Zemin Kaplamasını Temizlemek Dert Mi ?


Şimdi bir epoksi zemin kaplaması temizliğine bakalım.Temizliği son derece kolaydır.Islak bir bezle kolaylıkla eski haline gelebilir.Böylelikle çalışanlar ofislerinde  yeme-içme konusunda tedirgin olmazlar ve  temiz ve güzel görünümlü bir ortamda çalışmaya devam ederler.

Güzel görünüm demişken bir de çeşitlerine göz atalım.

Bir çok şirket, şirket renklerinin ofisinde bulunmasını ister.Bir şirket kendi logosunu ve rengini kolaylıkla epoksi zemin üzerine uygulatabilir.Bu renk ve logonun halılarda veya diğer zemin türlerinde kullanılması zordur mesela kendi logonuzun ve şirket renginizin olduğu bir parke yaptırmanız çok maliyetlidir veya bir halı yaptırdığınızı düşünürsek solması ve yıpranması kaçınılmazdır veya  kirlenmesi durumunda temizlenmesi için gereken maliyeti unutmamak gerek.

Epoksi Sistemlerin Unutulmaması Gereken Özellikleri


Epoksi sistemlerin bir diğer özelliği elektriksel iletkenlikleridir.Bu özellik ile elektriksel dayanımlarımları yüksek derecededir.Elektriksel iletkenliğin  istendiği kondaktif zemin uygulamalarında ise farklı bir yapıda olan epoksi kullanılır.

Epoksi sistemler eksizdir.İstenilen yerlere  eksiz, tek parça olarak uygulanabilir.Kesme-biçme olmadığı için fire verme durumuyla karşılaşmazsınız.

Epoksi sistemler çevre standartları ile ilgili olarak sıvı geçirmez özelliğe sahiptir.ISO 14001 kapsamında nitelikli bir malzemedir.Ofis yer döşemeleri malzemesi olarak şüphesiz en iyi ürün olan pvc yer döşeme malzemesidir. Geniş renk seçenekleri ile yaşadığınız alanlarda hijyenik ve konforlu bir ortamlar sağlar. Ofis tasarımının hem misafirler ve çalışanlar, hem de fiyat anlamında önemli bir etkisi vardır.

Pvc zemin kaplama malzemeleri ayak rahatlığı ve gürültüyü bastıracak mükemmel akustik özellikleriyle resepsiyondan toplantı odalarına kadar tüm ofisi daha iyi bir ortam haline getirirken renkler ve desenler de alanlara ayrı bir görsellik katar.

Yer döşemeleri ofislerde en çok kullanılan ve yıpranan bölümüdür, ofis yer döşemeleri malzemesi seçiminde estetik ve desen kadar, teknik özelliklerin de büyük önem taşır. Bir mekanın göz alıcılığı  zemin kaplamasındaki görselliğine ve kalitesine bağlıdır.

Ve Sonuç…

Eğer ofisinizi  su bastıysa parkelerdeki şişme ya da halılardaki kirlenme yıpranma durumu söz konusu olmaz.

Epoksi zemin ile su baskınlarına rahatlıkla kafa tutabilirsiniz,cebinize katkıda bulunabilirsiniz.






46 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page