top of page

Hastane Epoksi Kaplama

Güncelleme tarihi: 28 Mar 2020


Günümüzde hastanelerde çok çeşitli zeminler kullanılmakta ve bazı zemin ürünleri sürekli sorunlar çıkarmaktadır. Hem aşınma direnci yüksek hem de yoğun trafiğe dayanabilen yapılar özellikle tercih edilmelidir. Hastane zeminleri, pürüzsüz, kaymaz, yapışmaz ve aşınmaz olmalıdır. Ayrıca estetik bir görünümde olması da hasta psikolojisi ve ruh sağlığı açısından önem teşkil etmektedir.

Yukarıda saydığımız özelliklerin hepsini birden karşılayabilen ürün; hastane epoksi zemin kaplama malzemesi olacaktır. Pürüzsüz ve kaymaz yapısı ile acil bir durumda hastaların veya personelin acele etmesinden kaynaklı kaymaları, düşmeleri en aza indirecektir. Bunun dışında zemin üzerine konulacak masa, sandalye, yatak gibi malzemelerin de yere sağlam tutunmasına ve kolay kolay kaymamasına olanak sağlar.

Yoğun trafiğe dayanıklı olduğundan aşınma direnci yüksektir.  Parlak bir görünüm sağlayan ve istenilen renkte elde edilebilen epoksi ürünü hastanelerin ışıklandırmalarının da desteğini alarak aydınlık ve ferah bir ortam sağlar. Bu ortam gerek çalışanlara, gerekse hastalara pozitif bir algı yaşatacaktır.

Hastane epoksi zemin kaplama hijyeniktir. Bakteri barındırmaz ve kolayca temizlenir. Kimyasallara karşı dirençlidir. Bu nedenle hastane laboratuvarları, ameliyathaneler, hastane kantinleri ve daha bir çok yerde kullanılmak için uygun yapıdadır. Steril bir ortam için kullanılabilir ve epoksi zemin uygulaması yapıldıktan 1 gün sonra kullanılmaya başlanabilir. Tam olarak tepkimesini 7 gün içerisinde tamamladığında, artık tıbbi malzemeler için kullanılacak duruma gelir.

Bizimle hemen iletişme geçerek hastaneleriniz için en ideal zemin kaplama sistemine kavuşabilirsiniz.Epoksi kullanımının her geçen gün artması ve özellikle uygulama alanlarında kolaylıklar sunuyor olması nedeni ile oldukça fazla tercih edilmektedir. Günümüz şartlarında iyi uygulanan epoksi ile istediğiniz gibi doğru bir zemine sahip olabileceğiniz için, burada firmamız sizlere en hızlı ve en doğru çözümleri sizlere sunarak, istediğiniz gibi kalite ve güçlü bir epoksi zemine sahip olmanızı sağlamaktadır.

Epoksi çalışmalarının bir çok detayı bulunmaktadır. Özellikle epoksi boya seçiminizi çok iyi bir şekilde yapmalısınız. Çünkü bu uygulamanın okullar, fabrikalar, sanayide, otoparklarda ve daha bir çok alanda tercih ediliyor olmasından dolayı, hastanelerde canlı renkler kullanılması uygun olmayacaktır.

Tabi ki hastanelerde kullanılan epoksi boyanın özellikle solventsiz olması çok önemlidir. Hastanelerde, solvent, benzin yada asit gibi kimyevi ürünlerin kullanımının daha az olmasından dolayı, hastanelerde epoksi solventsiz boyakullanılması uygun olacaktır.

Epoksi self leveling şap uygulamasının da hastanelerde oldukça büyük önemi olmaktadır. Hastane zeminlerinin yaya trafiğinde olmasının yanı sıra, sürekli ıslak ve nemli olacağı ayrıca bazı alanlarda soğuk hava olurken, bazı alanlarda ise normalin üstünde bir sıcaklık olacağından dolayı, burada zemin etütlerinin iyi yapılması gerekmektedir.

Tesviye şapı sırasında ve epoksi boya uygulaması öncesinde teknik ekibimiz tüm bu detayları incelemekte ve sonrasında işe başlamaktadır. Böylelikle sizlere uzun yıllar boyunca sorunsuz olarak kullanabileceğiniz zeminleri sağlamaktayız.





75 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page