top of page

Anti-statik Epoksi Nedir?

Güncelleme tarihi: 28 Mar 2020


Antistatik Epoksi Zemin Kaplama Nedir ?


İletken zemin kaplama sınıfına giren Antistatik epoksi zemin kaplama kullanımın amacı ortamda bulunan elektrik enerjini kendi üzerine çekerek istenmeyen akımları toprağa ileterek akımı uzaklaştırmaktır. Diğer bir ismi ESD kaplamadır. Bu zemin kaplama sisteminin kullanım alanları oldukça geniştir. Elektrik, inşaatlar, elektronik tesisler, hastaneler, ameliyathaneler, yoğum bakım üniteleri, endüstriyel zeminler, santral odaları, otomotiv sektörü gibi daha birçok kullanım alanı mevcuttur. Antistatik epoksi zemin kaplama yapılırken bilgi gerektiren mühendislik isteyen katmanların bir araya gelmesiyle yapılan zor bir zemin kaplamadır.  Gelişen teknolojiyle beraber zemin kaplamalarında gelişmekte ve birçok çeşitleri uygulanmaktadır. Epoksi anti statik kaplama, temizlenmesi kolay ve toz tutmayan zemin kaplamasıdır. Orta oranda mekanik mukavemeti ve kimyasal dayanımı vardır. Anti statik kaplamada statik elektriğin bakır baralar ile mevcut ortamda uzaklaştırılması hedef alınmıştır.

Epoksi anti statik kaplama, yeni beton zeminlerde veya çukurlaşmış, aşınmış ve zedelenmiş beton zemin yüzeylerin parlak, yoğun ve dayanımlı yüzey haline getirir. Yüzey yarı pürüzlü veya tam pürüzlü hale getiren kaplama sistemidir.Kimyasal nitelikli bu kaplama ile zeminler hızlı ve dayanıklı bir şekilde oluşturulabilir.

Epoksi anti statik kaplama, tüm endüstriyel döşemelerde, hastaneler, elektrik fabrikaları, elektronik fabrikaları, otomotiv sektörü ve statik elektrikten etkilenmemesi istenen tüm yüzeylerde farklı renk seçenekleriyle kullanılabilmektedir. Antistatik Epoksi Zemin Kaplama Özellikleri...

  • Antistatik kaplamanın iletin olabilmesi için ekopsi reçinenin iletken oluşundan meydana gelmemektedir.

  • Antistatik iletken boyalarla yapılan iletken epoksi kaplamalar ağır iletken boya olarak adlandırılır.

  • Antistatik epoksi zemin kaplamanın istenilen derecede iletken olabilmesi için doğru malzemeler kullanmak ve doğru sıralama yapılması gerekir.

  • Anti statik zemin kaplamadan sonuç alınabilmesi için teknik verilen ve kullanılacak ürünlerin sarfiyatları çok önemlidir.

Antistatik epoksi zemin kaplama diğer zemin kaplamalara göre daha maliyetlidir. Antistatik zemin kaplama yapıldığında yerler daha sert bir zemin kaplaması olacağı anlamına gelir. Bunun nedeni daha hızlı ve verimli olabilmesi amaçlanmaktadır. Antistatik epoksi zemin kaplama estetik görümlü ve renklidir.

Antistatik Epoksi Zemin Kaplama Avantajları...

Antistatik epoksi zemin kaplama elektrostatik iletkendir, estetik görünümü ve parlak yüzeyden oluşur, yüksek mekanik ve kimyasal dayanma gücüne sahiptir. İki bileşenli bir üründür.  Sağlığa herhangi bir zararı yoktur. Islak ve nemli zeminlerde rahatlıkla kullanıma uygundur. Daha çok bey-ton al yapısında kullanılır. Bunun nedeni su buharı yüksek hissedildiği için rutubet ve nemden etkilenmeyen antistatik epoksi zemin kaplama tercih edilir. Isıya dayanıklı ve güneş ışınlarına karşı da dayanıklıdır. Bu özellikleri ve avantajlı kullanımları sayesinde en çok tercih edilen zemin kaplamaları arasındadır. Demir içeriğine yapıştırma özelliği sayesinde inşaat sırasında demir ve beton işlemlerinde bu ürünler rahatlıkla kullanım sağlanır.





196 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page