top of page

Epoksi Boya Nedir?

Güncelleme tarihi: 28 Mar 2020


Epoksi Boya


Epoksi boya temelde kimyasal bir reçinedir. Günümüzde epoksi boya, zemin uygulamasının adı haline gelmiştir. Epoksi uygulama olarak da bilinmektedir. Epoksi boya uygulanan yüzeyler yıpratıcılardan hiçbir şekilde etkilenmez. Bu yüzeylerin kullanım ömürleri çok daha uzundur.  Hijyenik özelliği ve toz tutmaz yapısıyla anti bakteriyel ortamlar sağlar. Aynı zamanda kaymaz zemin özelliğine sahiptir.  Bu nedenle epoksi boya genellikle;

  • Spor salonlarında

  • Okullarda

  • Fabrikalarda

  • Otoparklarda

  • Hastanelerde ve laboratuarlarda kullanılır.

 Kolay temizlenen epoksi boya uygulamasının birçok farklı rengi vardır. İstenilen hemen hemen her renk kartelâları firmamızda mevcuttur. Epoksi boya uygulaması için yüzeyin bir takım özelliklere sahip yapıda olması gerekmektedir.  Epoksi boya uygulayacak kişi ölçümleri yaptıktan sonra, yüzeyin uygun olup olmadığını kontrol ederek, epoksi boyayı uygulamak için zemini hazırlamalıdır. Epoksi Boya Kullanımı Nedenleri Epoksi boya genellikle müşterilerimiz tarafından sıklıkla tercih edilen zemin uygulaması türlerindendir. Epoksi boyanın en çok tercih edilme nedenlerinden biri de uygulaması kolaydır. 1.Uygulaması ve Kullanımı Kolaydır

 Epoksi boya uygulamadan önce yüzeyin iyice temizlemesi gerekir. Çıkıntılar ve pürüzler varsa onarılarak yüzeyde hiçbir şekilde kir, yağ ve pas bulunmamalıdır.  Temizlik aşaması tamamlandıktan sonra yüzeye astar uygulaması yapılır.  Bir ara kat malzemesi uyguladıktan sonra epoksi boya çelik mala ile uygulanır.  Yani bir günde bitecek kadar basit bir iştir.  Uygulama kolaylığı nedeniyle sıklıkla tercih edilir. Biz de müşterilerimize sıklıkla öneririz.  Ancak tam anlamıyla fiziksel ve kimyasal dayanıklılık için bir hafta beklemekte fayda vardır.

2.Dayanıklıdır

Kimyasal bir reçine özelliği ile çatlak yüzeyler arasındaki kopukluğu gidererek oyukları doldurmak için kullanılır.  Bunun yanında yüzey koruyucu kaplama olarak da kullanılmaktadır. Epoksi boya darbelerden, sürtünme veya aşınmalardan, rüzgardan, kimyasallardan, asit –baz, sıcaklık ya da su gibi yıpratıcılardan hiçbir şekilde etkilenmez. Bu özelliğinden dolayı laboratuarda, imalathanelerde, otoparklarda ve birçok zeminde epoksi boya uygulamasını yaparız.

3. Kolay Temizlenir

Kolay temizlenen özelliği ile de sıklıkla tercih edilmektedir. Anti bakteriyel özelliği nedeniyle mikroorganizmalar epoksi boya üzerinde barınmaz. Asla tozutma yapılmaz kesinlikle anti statik özelliğe sahiptir. Ancak temizlenmesi ve sürekli hijyen özelliğinin sağlanması, diğer zeminlerde olduğu gibi epoksi boya zeminlerde de gereklidir. Epoksi zemin temizliği için normalden farklı bir şey yapmaya gerek yoktur. Toz tutmadığı için kolay bir silme işlemiyle kolaylıkla temizlenecektir. Epoksi boya zeminler yüzey temizleyiciler ya da Arap sabunuyla silinmelidir.

4. Epoksi Boyalar Dekoratif ve Şıktır

 Çeşitli örneklerde de görüldüğü gibi epoksi boya uygulamaları uygulandığı alanlar çok şık görüntü katar.  Mağaza, showroom gibi birçok alanda doğru uygulama yapıldığında harika ve estetik bir görünüm elde edilmektedir.  Ayrıca epoksi zemin kaplamaların birçok alternatifleri bulunmaktadır. Tercihinize göre çok daha fazla seçenekleri sunmaktayız. İstediğiniz renkte desende ve çeşitlilikte epoksi kaplama örneklerimiz mevcuttur. 5.Ayrıca Epoksi Boya Kullanımının Ömrü Uzundur Epoksi boya ile zeminini kaplamak oldukça masraflı bir işlemdir. Fakat çok uzun süre yıpranmadan aşınmadan hiçbir zarara uğramadan kolaylıkla kullanılabilir. Epoksi boyaya verilen ücret kesinlikle boşa gitmeyecektir. Epoksi boyanın kalınlığına bağlı olarak kullanım ömrü minimum 5, maksimum 20 yıla kadar dayanmaktadır. Epoksi boya kullanımından vazgeçildiğinde ya da zemin değiştirilmek istediğinde, ustalarımız özel çıkarma yöntemleri ile kolay bir şekilde alandan çıkartacaktır.

6.Kullanım Alanları Geniştir

Epoksi zemin kaplaması bahsettiğimiz özelliklerinden dolayı birçok alanda tercih edilmektedir.  Giderek yaygınlaşan bu boya türü sıklıkla kullanılan ve tercih edilen bir dekoratif malzeme haline gelmiştir.  Kullanım alanlarına şöyle bir bakacak olursak, ağır sanayi ve yoğun trafiğe maruz kalan alanlarda kullanılır. Aynı zamanda endüstriyel döşemelerde kullanılmaktadır.  Elektrikli makine, kimyasal fabrikalar ve depolarda da sıklıkla tercih edilmektedir. Bunların yanı sıra ameliyathane, hastane ve laboratuarlarda, otopark, okul ve spor salonları kullanılır.

7.Ekektiriksel Yatkınlığı Sahiptir

Epoksi zeminlerin elektriksel gerilimlere dayanıklılığı mükemmeldir. Elektriksel iletkenliği istenmeyen ortamlarda mutlaka kullanılması gereken zemin kaplama türüdür. Bu alanlarda uygulamayı mutlaka uzman kişiler yapmalıdır. Firma olarak epoksi kaplamayı en uygun şekilde profesyonel olarak uygulamaktayız.  Epoksi boyanın ne kadar mükemmel bir özellikte olduğunu ve püf noktalarını ayrıntıları ile müşterilerimize anlatmaktayız. Epoksi boyanın yapım aşaması profesyonellik gerektirdiği uygulaması oldukça önemlidir.  Bu nedenle güvenilir ve işini iyi yapan firmalar ile çalışılmalıdır.





21 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page